Om virksomhetene

Om oss

Norway Yacht Charter

Selskapet er den største operatøren og eier av fjord cruisebåter, sightseeingbåter og ferger på Oslofjorden. Flåten består hovedsakelig av gamle seilbåter som måler mellom 20 og 35 meter, eksklusive underholdningsskip og sightseeingbåter. Charterbåtene brukes av bedrifter til underholdnings- og selskapsforsamlinger, av norske og utenlandske reisebyråer, og til sosiale sammenkomster i forbindelse med konvensjoner og konferanser i Oslo. Full underholdning for grupper på mellom 8 og 200 gjester er gitt på alle fartøy. Gjennom felles tjenester tar vi opp til 600 gjester. I tillegg driver selskapet en sightseeing virksomhet for turister med 3 båter og en ferge rute med 2 båter.

Båtservice Sightseeing

Sightseeing for turister siden 1946. Båtservice Sightseeing AS ble startet i 1946, og kom raskt i gang med faste avganger for turister. I 1950 overtok bedriften Bygdøyfergene, og i løpet av 50-tallet ble dagens 4 kremgule båter spesialtegnet og satt i drift fra Rådhusbryggene.

Synlig i bybildet
Vi har mellom 60 og 85 ansatte på Rådhusbryggene hver dag. De 4 kremgule Båtservicebåtene har siden 50-tallet utgjort en viktig del av havnebildet i Oslo. Siden seilskuteflåten foran Rådhuset kom på 80- og 90-tallet har mange turister lurt på om det er «some kind of boat festival going on» ?

Stor aktivitet
Vi har ansatte på Rådhusbryggene fra 05.30 om morgenen til 23.00 alle dager i sommermånedene. Billettkiosken vår på Rådhusbrygge 3 er betjent fra 08.30 til 19.00 og representerer en profesjonell mangespråklig publikumsservice på Rådhusplassen. Tilstedeværelsen har reddet 3 mennesker fra drukning fra Rådhusbrygge 3 i løpet av de siste 10 år.

Rekruttering og opplæring av 30 unge hvert år
Rekruttering til Maritim sektor. Vi ansetter ca 30 nye unge mennesker til båtene våre hvert år. Disse får maritim grunnopplæring og fartstid og sendes på offentlige sikkerhetskurs for ca ½ million kroner årlig. Vi er størst i landet på dette.Mange av offiserene og mannskap på både Christian Radic og Nesoddbåtene har startet sine karrierer hos Norway Yacht Charter. Det samme gjelder hos Oslo Sjøskole og i Color Line.

Vi har også en E-bok der du kan lese mer om bakgrunn, båter og historikken bak våre foretak. Last den ned her